Sylvaner, Cave Roi Dagobert 2019

Pris: kr. 55 Inkl. moms

En frisk og elegant hvidvin, fremstillet af den klassiske Sylvaner-drue, dyrket omkring Traenheim i den nordlige del af Alsace-distriktet og vinificeret og tappet af Cave du Roi Dagobert, som er et velfungerende og moderne kooperativ med tætte relationer til kooperativet i Türckheim, som er respekteret for sit højekvalitetsniveau. De seneste år har man hos Cave Roi de Dagobert gjort store anstrengelser for implementering af bæredygtige dyrkningsmetoder, hvor anvendelsen af pesticider og kunstgødning er afløst af mekanisk bearbejdning og anvendelse af organiske dyrkningsmetoder for at skåne miljøet mest muligt. Denne holdning fortsætter i kvalitetsfremgangen for husets vine, som udover de klassiske Alsace-typer også omfatter Cremant, suppleret med Grand Cru vine fra udvalgte marker i og omkring Traenheim.

Sylvaner er den letteste af Alsace-vinene, tør og frugtrig med en strågylden farve og udpræget elegance, som gør den velegnet til ukomplicerede forretter eller som terrassevin.

Udbytterne hører ikke til de højeste og vinen fremviser god koncentration og er med sine rene og slanke karaktér en værdig repræsentant for såvel Alsace som for typen.

Nydes godt afkølet ved ca. 8 grader.

Detaljer om vinen

Pris: kr. 55 inkl. moms

Land: frankrig

Vintype: hvidvin

Druesort: Sylvaner

Region: Alsace

© 2020 Nordjysk Vinhandel | Designed by structur