Santa Alicia reserve Charnonnay – 2018

Pris: kr. 25 Inkl. moms

25 cl med skruelåg.

Chilenske Santa Alicia blev grundlagt i 1954 og er beliggende i Pirque-området i den frodige Maipo-dals centrale del. Her dyrkes traditionelle ædle franske druesorter i et fantastisk klima med mange solskinstimer og optimale modningsbetingelser. Vinstokkene kunstvandes med rent smeltevand fra Andesbjergenes sneklædte tinder, og behovet for sprøjtemidler er meget begrænset grundet et klima og en geografi, der favoriserer druerne og ikke skadedyr eller plantesygdomme.

Viña Santa Alicia er fast fokuseret på at levere kvalitetsvin. Al vin laves af husets egne druer, hvorved der opnås fuld kontrol over alle processer fra plante til flaske. Ansættelsen af David González (tidl. Concha&Toro) som vinansvarlig, har givet alle vine endnu et løft, hvilket i 2007 resulterede i titlen som ’Chilean Winery of the Year’ ved den meget anerkendte International Wine & Spirit Competition.

Santa Alicia Reserve Chardonnay produceres af druer fra Mellipilla nær Casablanca Valley, hvor Stillehavets kølige brisers indflydelse er optimal for dyrkning af hvidvinsdruer. Høsten foregår udelukkende ved håndkraft og finder sted i de tidligste morgentimer, hvorefter mosten transporteres med kølebil til Santa Alicias moderne vinifikationsanlæg. På denne vis bevares det højest mulige vinsyreindhold i druerne (lav vinsyre er en af Chiles få akilleshæle). Mosten gæres på egetræsfade i stil med de klassiske Bourgognevine, og den udvikler derfor de typiske, ‘smørede’ og hasselnøddeagtige aromaer.

Vinen præsenterer sig med en letgylden farve, og i duften fornemmes en moden, men frisk frugt med røgede toner, indsvøbt i en silkeblød, fyldig og karakterfuld smagsstil med noter af mandler, citrus, tropiske frugter og kærnesmør. Fadlagringen er begrænset til det punkt, hvor det gavner vinen og ikke blot lefler for den søde tand. Dette klæder vinen, da de tropiske nuancer har godt af et friskt syrepift til at holde vinen i balance. Nydes nu ved 12 grader til især kraftige fiskeretter, men er også velegnet til oste af Emmentaler-typen, stegt fjerkræ eller smagsrige salater.

Detaljer om vinen

Pris: kr. 25 inkl. moms

Land: chile

Vintype: hvidvin

Druesort: Chardonnay

Region: Maipo Valley

© 2020 Nordjysk Vinhandel | Designed by structur