Santa Alicia reserve Cabernet Sauvignon – 2018

Pris: kr. 25 Inkl. moms

25 cl med skruelåg.

Smukt beliggende i Pirque i Maipo Valley vis á vis med Andesbjergene finder vi Viña Santa Alicia, som blev grundlagt af Maximo Valdés tilbage i 1954. Han var på det tidspunkt allerede ejer af to berømte chilenske vinhuse, Santa Rita de Pirque og Palmería de Cocalán i Rapel Valley. Siden da har efterkommerne i 4. generation produceret nogle af Chile´s bedste vine. Huset råder over 4.500 ha vinmarker, som er beliggende i Pirque og en mindre del i Casablanca Valley længere mod vest og tættere på Stillehavet. I 1997 blev winemaker David González (tidl. Concha y Toro) ansat som ansvarlig for vinproduktionen og i dag er Santa Alicia et betydende vinhus på de vigtigste eksportmarkeder i USA og Europa.

Santa Alicia Cabernet Sauvignon Reserve er produceret af egne druer fra Pirque syd for Santiago, hvor klimaet er ideelt og drypvandingssystemer leverer rent smeltevand til vinmarkerne. Høsten foregår udelukkende ved håndkraft og for at sikre maksimal friskhed i druerne høstes kun i de tidligste morgentimer, hvorefter druerne bringes ind til sortering og videre vinificering. Efter presningen føres mosten til Pirque, hvor Santa Alicias dygtige winemaker, David González, tager over.

Vinen præsenterer sig med en dybrød farve, en intens duft af mørke bær med modne solbær, ribs og blåbær med tydelig drueidentitet og en blød og harmonisk eftersmag, støttet af fadlagringen, som blot understreger frugten og ikke overdøver helhedsindtrykket. Vinen er nænsomt fadlagret, så vinens rå kanter er poleret væk, uden at egen får lov at dominere.

Detaljer om vinen

Pris: kr. 25 inkl. moms

Land: chile

Vintype: rødvin

Druesort: Caberbet Sauvignon

Region: Maipo Valley

© 2020 Nordjysk Vinhandel | Designed by structur