Santa Alicia Chardonnay – 2019

Pris: kr. 50 Inkl. moms

Smukt beliggende i Pirque i Maipo Valley vis á vis med Andesbjergene finder vi Viña Santa Alicia, som blev grundlagt af Maximo Valdés tilbage i 1954. Han var på det tidspunkt allerede ejer af to berømte chilenske vinhuse, Santa Rita de Pirque og Palmería de Cocalán i Rapel Valley. Siden da har efterkommerne i 4. generation produceret nogle af Chile´s bedste vine.

Huset råder over 4.500 ha vinmarker, som er beliggende i Pirque og en mindre del i Casablanca Valley længere mod vest og tættere på Stillehavet. I 1997 blev winemaker David González (tidl. Concha y Toro) ansat som ansvarlig for vinproduktionen og i dag er Santa Alicia et betydende vinhus på de vigtigste eksportmarkeder i USA og Europa.

Santa Alicia Chardonnay er produceret af egne druer fra Pirque syd for Santiago, hvor klimaet er ideelt og drypvandingssystemer leverer rent smeltevand til vinmarkerne. Høsten foregår udelukkende ved håndkraft og for at sikre maksimal friskhed i druerne høstes kun i de tidligste morgentimer, hvorefter druerne bringes ind til sortering og videre vinificering. Efter presningen føres mosten til Pirque, hvor Santa Alicias dygtige winemaker, David González, tager over.

Santa Alicia Chardonnay pæsenterer sig med strågylden farve, en tiltalende aroma med indslag af tropefrugter og en harmonisk og cremet smag, som ikke bliver for vulgær, men snarere balancerer mellem oversøisk og europæisk stil.

Da vinen er frisk og frugtig og ikke voldsomt fyldig, vil den være velegnet til glasset i utide, men den vil også være en glimrende og alsidig ledsager til lettere fiske- og kødretter, samt være en oplagt mulighed til en rustik salat.

Nydes afkølet ved. ca. 9-10 grader.

Detaljer om vinen

Pris: kr. 50 inkl. moms

Land: chile

Vintype: hvidvin

Druesort: Chardonnay

Region: Pirque Maipo

© 2020 Nordjysk Vinhandel | Designed by structur