LULU le Français Rosé – 2020

Pris: kr. 54 Inkl. moms

Denne sydfranske rosé er aromatisk og forfriskende, og med sin omgængelige, ikke for stringente stil appellerer den særdeles bredt, når der skal lyserød vin i glasset.

LULU le Français Rosé er et stålgæret sammenstik af omtrent lige dele merlot, malbec og cabernet sauvignon.

Druerne hentes næsten udelukkende i det sydvestligste Frankrigs ikke så vin-chikke Gascogne. Trods et fraværende ry i Danmark laves her dejlige vine til en pris, hvor mere feterede områdevine for længst har opgivet at konkurrere i prisklassen. De seneste 30 år er det gået stærkt med bordvinsproduktionen, og i dag står den yngste, ambitiøse generation ved roret med ønsket om at lave friske, rene og aromatiske vine, der udstråler umiddelbar livsglæde og ikke kræver et vinkursus, før de kan påskønnes.

Moderate 11,5 % alkohol holder hovedet klart lidt længere, så man i fulde drag og større slurke kan nyde denne lækre sag. Duft og smag udviser aromaer af fuldmodne jordbær med en sjat solbær og forfriskende citrus, mens en lille frugtsødme understreger den uformelle stil.

Dette er en særdeles alsidig vin, der er en glimrende solovin, men også står flot til bl.a. bagt eller stegt laks, stegt kylling i egen sky, en smagfuld salat eller fiskesuppen i bouillabaise-genren.

Nydes af rummelige hvidvinsglas, serveret ved ca. 6-10°, køligst hvis den anvendes som aperitif på en varm dag.

Detaljer om vinen

Pris: kr. 54 inkl. moms

Land: frankrig

Vintype: rosé

Druesort: Merlot, malbec og cabernet sauvignon

Region: Gascogne

© 2020 Nordjysk Vinhandel | Designed by structur