Kopke Colheita – 2009

Pris: kr. 193 Inkl. moms

Colheita er ‘årgangs-tawny’, en ofte overset kategori bland de oxidativt fadlagrede portvine, og heller ikke mange producenter mestrer denne kategori som Kopke, der med grundlæggelsen i 1638 er det ældste eksisterende portvinshus.

Reglerne tilsiger, at colheita skal modne i mindst 7 år på træfade, inden den kan tappes på flaske med tappeåret angivet på flasken. Lagringskravet er en minimumsangivelse; der er intet loft for, hvor gamle de må være, men det er et krav, at vinens identitetspapairer er registreret hos og godkendt af Portvinsinstituttet.

Efter 11 års lagring i Kopkes kældre i Vila Nova de Gaia er denne vin skønnet drikkeklar, endnu lidt hvalpet trods mere end et årtis lagring; colheita er en udpræget slow wine-disciplin, der virkeligt tager sin tid. Sit ungdommelige udtryk afsløres af en antydning af robust frugtighed, der dog er maskeret alle de klassiske lagringsatributter som rosin, tørret figen, brun farin og syltet appelsinskal. Der er fejende flot intensitet i en tilgængelig vin uden mislyde; Kopke kan bare deres kram med disse vine.

Efter åbning er vinen holdbar i op til et 4-6 uger – evt. opbevaret i køleskab.

Derefter bliver vinen blot langsomt mere slap og mister lidt fokus, som dagene går, så ingen panik, hvis der skulle være et par glas tilbage i en åben flaske. Som oftest er disse oplysninger dog af ren teoretisk karakter, da denne colheita er så tilpas god, at en åben flaske er en tom flaske.

Serveres ved 14-18°.

Detaljer om vinen

Pris: kr. 193 inkl. moms

Land: portugal

Vintype: portvin

Druesort: -

Region: -

© 2020 Nordjysk Vinhandel | Designed by structur