Kopke Colheita – 2005

Pris: kr. 221 Inkl. moms

Colheita er ‘årgangs-tawny’, en ofte overset kategori bland de oxidativt fadlagrede portvine, og heller ikke mange producenter mestrer denne kategori som Kopke, der med grundlæggelsen i 1638 er det ældste eksisterende portvinshus.

Reglerne tilsiger, at colheita skal modne i mindst 7 år på træfade, inden den kan tappes på flaske med tappeåret angivet på flasken. Lagringskravet er en minimumsangivelse; der er intet loft for, hvor gamle de må være, men det er et krav, at vinens identitetspapairer er registreret hos og godkendt af Portvinsinstituttet.

Efter 14 års lagring i Kopkes kældre i Vila Nova de Gaia er denne vin skønnet drikkeklar, og den præsenterer sig med ungdommelige nuancer, men ellers med en krydret, let røget og sødmefuld duft af tørrede frugter, så som rosin og sveske. I munden udfolder vinen sig med stor smagsfylde med moden frugt og en herlig balance mellem syre, frugt og en ikke alt for dominerende sødme.

Denne colheita kan nydes til hårde oste, nødder, tørrede frugter eller blot alene som den mest oplagte “meditations-vin”, der kan tænkes.

Efter åbning er vinen holdbar i op til et 4-6 uger – evt. opbevaret i køleskab. Derefter bliver vinen blot langsomt mere slap og mister lidt fokus, som dagene går, så ingen panik, hvis der skulle være et par glas tilbage i en åben flaske…

Serveres ved 14-18°.

Detaljer om vinen

Pris: kr. 221 inkl. moms

Land: portugal

Vintype: portvin

Druesort: -

Region: -

© 2020 Nordjysk Vinhandel | Designed by structur