Kopke Colheita – 2004

Pris: kr. 206 Inkl. moms

Den fadlagrede ‘årgangs-tawny’ colheita er en ofte overset kategori, og heller ikke mange portvinshuse mestrer denne kategori af portvin som Kopke, der tilmed er det ældst eksisterende portvinshus og det ældste firma af udenlandsk oprindelse i Portugal.

Druerne hentes fra det nordøstlige hjørne af Portugal omkring Tabuaҫo, hvor Kopkes egen vingård, Quinta São Luíz, er smukt beliggende i smørhullet, ca. 2 km inden byen Pinhão på Douro-flodens venstre bred. Colheitas modner i mindst (men ofte meget længere) 7 år på fade, inden de, efter Portvinsinstituttets godkendelse, tappes på flaske og derefter er drikkeklare.

Efter 15 års lagring i Kopkes kældre i Vila Nova de Gaia præsenterer denne årgangs-tawny sig endnu med ungdommelige nuancer, men ellers med en krydret, let røget og sødmefuld duft af tørrede frugter, så som rosin og sveske. I munden udfolder vinen sig med stor smagsfylde med moden frugt og en herlig balance mellem syre, frugt og en ikke alt for dominerende sødme.

Denne Kopke colheita 2004 kan nydes til hårde oste, nødder, tørrede frugter eller blot alene som den mest oplagte “meditations-vin”, der kan tænkes. Efter åbning er vinen holdbar i op til et par uger – evt. opbevaret i køleskab. Derefter bliver vinen blot mere slap og mister pusten, som dagene går, så ingen panik, hvis der skulle være et par glas tilbage i en åben flaske…

Detaljer om vinen

Pris: kr. 206 inkl. moms

Land: portugal

Vintype: portvin

Druesort: -

Region: -

© 2020 Nordjysk Vinhandel | Designed by structur