Kopke Colheita – 2001

Pris: kr. 246 Inkl. moms

Colheita kan for forståelsens skyld kaldes ‘årgangs-tawny’. Det er grundet det forvirrende navn en ofte overset kategori, og heller ikke mange portvinshuse mestrer denne kategori af portvin. Men det gør Kopke i dén grad Colheitas modner i mindst (men ofte meget længere end) 7 år på fade, inden de, efter Portvinsinstituttets godkendelse, tappes på flaske og derefter frigives, helt drikkemodne.

Efter 16 års lagring i Kopke’s kældre i Vila Nova de Gaia præsenterer vinen sig med silkeblød, moden fylde. Næsen er krydret med en let røget og ristet sødmefuld duft af tørrede frugter, så som rosin og sveske. Den udfolder sig i munden med stor smagsfylde med moden frugt og en herlig balance mellem syre, frugt og en ikke alt for dominerende sødme. Den lange lagring på træfade har bortslebet vinens garvesyre og primærfrugt. I stedet står man tilbage med en luksuøs, raffineret og flydende version af brunsviger – men dog med en markant længere og bedre eftersmag.

Kopke Colheita 2001 kan nydes til hårde oste, nødder, tørrede frugter eller blot alene som den mest oplagte “meditations-vin”, der kan tænkes.

Vi anbefaler en serveringstemperatur på 14-17°.

Efter åbning er vinen holdbar i op til en måneds tid – evt. opbevaret i køleskab.

Derefter bliver vinen gradvist mere slap og mister langsomt pusten, som ugerne går, så ingen panik, hvis der skulle være et par glas tilbage i en åben flaske…

Detaljer om vinen

Pris: kr. 246 inkl. moms

Land: portugal

Vintype: portvin

Druesort: -

Region: -

© 2020 Nordjysk Vinhandel | Designed by structur