Kopke Colheita – 1989

Pris: kr. 368 Inkl. moms

Kopke tilhører eliten hvad angår fadlagret Tawny Port, hvortil Colheita hører. Colheita kan – lidt rustikt – oversættes ’årgangs-Tawny’, idet druerne stammer fra én og samme årgang men efterfølgende fadlagres i årevis, så portvinen antager Tawny-karakter. Fadet fungerer her udelukkende som velgenet beholder for at sikre en passende mængde oxidation; den ikke er at finde i aromabilledets forreste geledder.

Efter intet mindre end 29 års lagring på store, ældgamle træfade præsenterer Kopke Colheita 1989 sig som drikkemoden og særdeles elegant i den klassiske Kopke-stil med æteriske aromaer af tørret figen, sveske, nødder, pomeransskal, nougat, røg og den syrefriskhed, der gør vinen ’vægtløs’ og koncentreret på samme tid.

Kopkes Colheita Port udviser stor kompleksitet og enorm længde i finishen. De nydes som hovedregel uden mad, men man kan dog finde et fremragende match i faste, lagrede komælksoste med sødt, syltet tilbehør og smørristet maltbrød. Nødder såvel som julebag er også sikre medspillere. Sødmen er behersket, så dette er ikke vinen til meget søde nødde-desserter.

Kopke Colheita 1989 er fuldt udviklet og vinder ikke ved yderligere lagring, om end den dog holder sig i fin form nogle år frem.

Lad mormor-glassene stå i skabet og find i stedet et ikke for stort hvidvinsglas frem, hvor duften rent faktisk får lov at udfolde sig. Det er mindst halvdelen af oplevelsen.
Vi anbefaler en serveringstemperatur på 15-19° alt efter temperament.

Detaljer om vinen

Pris: kr. 368 inkl. moms

Land: portugal

Vintype: portvin

Druesort: -

Region: -

© 2020 Nordjysk Vinhandel | Designed by structur