Kopke Colheita – 1983

Pris: kr. 916 Inkl. moms

Kopke er med grundlæggelsen i 1638 det ældste eksisterende portvinshus og specialister i fadlagret tawny port, hvortil colheita hører.

Colheita kan – lidt rustikt – oversættes ’årgangs-tawny’, idet druerne stammer fra én og samme årgang.

Efter 36 års oxidativ lagring på gamle egefade (ca. 550-700 liter) har denne portvin lagt både sin oprindelige, mørke farve samt al garvesyre bag sig. I stedet er man forkælet med et forfinet produkt, der på linje med eksempelvis cognac i høj kvalitet nu udelukkende smager af selve lagringen.

Kopke Colheita 1983 har de for huset klassiske dyder med en fin, frisk syre og æterisk frugt, der giver en svævende, elegant oplevelse, selv om vinen har stor intensitet. Vi er milevidt langt fra misforstået eksempler, hvor den fordampning, der følger tiltagende alder i de forkerte hænder ofte er lig ubalance og gumpetungt karamelpræg. Efter fejlfrit kælderarbejde, byder denne 1983’er på aromaer af tørrede frugter, nødder, nougat, lys karamel, røg og den syrefriskhed, der gør vinen ’vægtløs’ og koncentreret på samme tid.

Vinen er perfekt moden nu – det er konceptet med tawny port – og vinder ikke ved yderligere lagring, om end den dog holder sig i fin form nogle år frem. Jo længere den gemmes, desto mindre spændstig vil den fremstå.

Nydes af hvidvinsglas ved en serveringstemperatur på ca. 14-18°.

Efter åbning holder denne vin sig frisk nogle få uger efter åbning – jo koldere opbevaring, desto længere holdbarhed (‘hakkekødsreglen’)

Detaljer om vinen

Pris: kr. 916 inkl. moms

Land: portugal

Vintype: portvin

Druesort: -

Region: -

© 2020 Nordjysk Vinhandel | Designed by structur