Kopke Colheita – 1975

Pris: kr. 982 Inkl. moms

Vidunderlig lagret ‘årgangs-tawny’ i cremet, fløjlsblød og perfekt moden stil. Modsat så mange andre gamle vine, så har man her garanti for velsmag og perfekt opbevaring.

Før aftapningen i 2019 har denne specialitet fra Kopke tilbragt intet mindre end 44 år på gamle fade, inden den skønnedes drikkemoden. Det er kostbart at lagre portvin så længe, idet man kalkulerer med en årlig fordampning på 2-4 % samt ikke mindst den medfølgende kapitalbinding. At denne vin ikke kræver mere end et dobbeltgreb i lommen kan kun undre. I stedet kan man så hovedrystende glæde sig over, hvor fantastisk meget vin man får til pengene med langtidsparkeret tawny.

Kopke Colheita 1975 præsenterer sig som drikkemoden, ultra-kompleks og særdeles elegant i den klassiske Kopke-stil med æteriske aromaer af tørrede frugter, citronskal, pomerans, nødder, røg og den syrefriskhed, der gør vinen ’vægtløs’ og koncentreret på samme tid. Ungdommens hvalpede sødme er forduftet og den volatile syre har indfundet sig i helt rette mængde. I glasset får man en af verdens store meditationsvine, som dog også kan nydes til en vellagret komælksost med tilbehør af lidt syltede svesker eller rosiner og en skive smørristet brød.

Serveres af et rummeligt hvidvinsglas ved en temperatur på 13-18°

Detaljer om vinen

Pris: kr. 982 inkl. moms

Land: portugal

Vintype: portvin

Druesort: -

Region: -

© 2020 Nordjysk Vinhandel | Designed by structur