kopke Colheita – 1958

Pris: kr. 2600 Inkl. moms

Det er ingen hemmelighed, Kopke hører til det absolutte førerfelt, når vi taler tawny-typer. Deres colheita-vine udviser altid ophøjet balance og har ingen påtrængende sødme, men er altid meget komplekse med en perfekt afstemt syre.

i 1958, altså for 60 år siden, blev denne vin trådt i lagares og efter endt vinifikation lagt på store fade i Vila Nova de Gaia, hvor den nu efter et 6 årtiers lagring er blevet tappet og frigivet til salg. En sådan raritet, vil altid være en bekostelig affære, men skal man smide en stor sum penge efter en vin, er dette ikke det værste sted at kaste den hen.

Duften har utrolig intensitet med røg, nødder, syltet appelsin og stadig en anelse puddersukker, der strukturelt holdes sammen af alkoholen, og den flygtige syre. Smagen har en helt fantastisk intensitet, i ophøjet balance og en ganske imponerende lang eftersmag, der har et lille medicinsk præg af apotekerdisk, der kommer i de helt gamle vine.

Der er udelukkende lagringsaromaer i en gammel svend som denne, og den flygtige syre holder den betragtelige mængde restsødme fornemt i skak.

Kopke Colheita 1958 er en dessert og digestiv i sig selv – det ville være synd at servere noget til en sådan vin.

Og husk for Guds skyld ikke at servere den i “mormor-glas” – hertil bruges et godt hvidvinglas.

Vi anbefaler en serveringstemperatur omkring de 15-18°.

Detaljer om vinen

Pris: kr. 2600 inkl. moms

Land: portugal

Vintype: portvin

Druesort: -

Region: -

© 2020 Nordjysk Vinhandel | Designed by structur