Kopke Colheita – 1941

Pris: kr. 4816 Inkl. moms

De europæiske vine fra krigsårene er af selvindlysende årsager svære at opdrive, men Portugal formåede behændigt under Salazars styre at forholde sig neutrale, så der var hænder til at høste. Nu ville det i en verden med tiltagende politisk korrekthed være uklogt at driste sig til at rose en diktator, så vi nøjes i stedet med at glæde os over at kunne nyde vin-relikvier som dette.

For 77 år siden blev denne Kopke Colheita 1941 trådt i granit-lagares i Dourodalen og blev efter vinifikationen transporteret til Vila Nova de Gaia, hvor den efter to menneskealdres lagring på gamle egefade (ca.550-650 liter) er blevet tappet og frigivet til salg.

Under hele denne lagringsperiode er der hvert år fordampet nolge få procent af vinen, så slutproduktet i dag fremstår meget intenst. Alligevel er balancen forblevet intakt, hviket er alt andet end en selvfølge; her har Kopkes kældermestre æren for at behandle vinen, så den hverken bliver sirupsagtig eller går til i eddikesyre.

Duften af denne næsten 80 år gamle colheita er en hypnotiserende oplevelse. Når snudeskaftet først har fundet vej til glasset, så skal der meget til for at fravriste den heldiges opmærksomhed.

Duft og smag har uforlignelig intensitet og dybde, men balancen forbliver ophøjet med en herlig syre, der fastholder sansernes bevågenhed.

Man finder noter af valnød, tørrede figner, moscovadosukker, pomerans, kanel, lidt apotekerdisk og ‘vinagrinho’, beskrivende den balancerede og integrerede syre, man finder i ældgammel tawny.

Finsihen er naturligvis snorlige og uendelig.

Dette er portvinskunst, der børe nydes uden noget til; tilsæt kun beundring og nyd den i ro og mag med nøje udvalgte rettroende.

Serveres ved 14-17°.

Detaljer om vinen

Pris: kr. 4816 inkl. moms

Land: portugal

Vintype: portvin

Druesort: -

Region: -

© 2020 Nordjysk Vinhandel | Designed by structur