Gran Tesoro Garnacha – 2016

Pris: kr. 42 Inkl. moms

Gran Tesoro er en gedigen, bundærlig spansk garnacha (grenache), der leverer forrygende kvalitet til prisen. Garnacha står for en lang række af Middelhavets bedste rødvine, men selv i mindre ambitiøse vine som Gran Tesoro fornemmer man druens kvaliteter via en ren, frugtig og aromatisk rødvin.

Appellationen Campo de Borja er en af i alt fire i Aragonien, et tyndt befolket sted i det nord-østlige Spanien, hvis fastlandsklima, og næringsfattige, højtliggende marker giver et fremragende udgangspunkt for vinproduktion. Men vindyrkning er ikke en nyhed her, for netop i Aragonien findes enorme arealer med gamle garnacha-stokke, der efter årtiers tornerosesøvn via en moderniseret vinindustri nu igen er ved at få en velfortjent renæssance.

Gran Tesoro Garnacha byder på en frisk rødfrugtet stil med garnachadruens provence-krydrede elementer og en anelse brombær. Her er absolut ingen fadlagring, så vil ligger stilmæssigt langt fra det, gennemsnitsdanskeren forbinder med ’spansk stil’. I stedet er dette en behageligt tør og spændstig vin, der er en bredt anvendelig dagligvin.

Vi anbefaler en serveringstemperatur på 14-18° alt efter ens egne præferencer. Madmæssigt er dette en fleksibel vin, men eksempelvis ovnstegt lam eller en stegt svinekotelet vil være gode partnere. Nydes nu og de næste par år frem.

 

Detaljer om vinen

Pris: kr. 42 inkl. moms

Land: spanien

Vintype: rødvin

Druesort: Grenache

Region: Aragonien

© 2020 Nordjysk Vinhandel | Designed by structur