Domini Veneti 2017 ‘La Casetta’

Pris: kr. 156 Inkl. moms

Valpolicella Ripasso Classico Superiore

La Casetta er ganske enkelt Valpolicella ripasso i referenceklassen med stort henlæggelsespotentiale, lavet i en stil der gør den mere alsidig som madvin end amarone og uden på nogen måde at halte efter kvalitetsmæssigt.

La Casetta består hovedsageligt af corvina med mindre dele corvinone, rondinella og cabernet sauvignon, der står i dobbelt-pergolaer på terrasser i Negrar.

Der høstes manuelt i det tidlige efterår, og druerne vinificeres herefter på rustfri ståltanke og lagres herpå indtil februar, hvor vinen – helt særegent i sin kategori – macereres godt to uger på drueskallerne fra husets prestige-serie af recioto, og altså ikke amarone, som ellers er normalen. Derefter følger 24 måneders lagring på franske egefade, hvor vinen gennem lagringens mikrooxidation rustes til et langt liv på flaske. Vinen aftappes helt uden hverken kuldebehandling eller filtrering, men er alene klaret på traditionel vis med æggehvide.

Dmonin Veneti La Casetta Valpolicella Ripasso Classico Superiore er en ekstraktrig og frodig rødvin, tætpakket med funklende frugt med indslag af mørke kirsebær, varme krydderier, ristede kaffebønner og chokolade. Smagsstilen er velstruktureret, tæt og saftig med ultrafine tanniner og stor smagsfylde. Dette er ikke den typiske ripasso med bamset frugt, men derimod en ligefrem elegant vin med race og perfekt modne tanniner, der i sin ungdom viser lidt sødme, mens den som senior får en mere svesket, tør profil med tobakket kant.

Nyd vinen ved ca. 17° af store bordeauxglas gerne iltet grundigt hvis serveret ung. En ideel partner til de kraftige kød- og gryderetter, og gerne som det perfekte match til hårvildt, hvis sødme harmonerer smukt med vinen.

La Casetta kan i en årgang som denne udvikle sig på flasken i op til 15 år, hvis den opbevares ideelt.

Detaljer om vinen

Pris: kr. 156 inkl. moms

Land: italien

Vintype: rødvin

Druesort: Ripasso

Region: Negrar

© 2020 Nordjysk Vinhandel | Designed by structur