Dom Potier – Cava brut Rosé

Pris: kr. 70 Inkl. moms

Velsmagende, tør og alsidig Cava, der med sin flotte farve scorer højt på alle parametre og er anvendelig til meget andet end at skåle i.

Denne mousserende vins smukke farve opnås ved at anvende blå druer i produktionen, garnacha og pinot noir. Via en kort maceration på drueskallerne farves mosten, hvorefter den gærer køligt for at fange de frugtige og blomstrede elementer i mosten

Dom Potier produceres i det nordøstlige Spanien nær Barcelona i Catalonien, der er landets hovedregion for denne specialitet. Druerne, kommer fra marker i nærheden af Sant Sadurni d’Anoia på González Byass’ Finca Can Petit, en forholdsvis lille spiller på et ellers volumenorienteret marked. Efter endt andengæring på flaske, lagres vinene ca. 12 måneder før frigivelse, som giver behagelige bobler og en væsentlig udvikling af vinens kompleksitet.

Duft og smag er imødekommende med en forfriskende aroma af jordbær, hindbær og lidt rød rose med god mundfylde, intensitet og en ren finish.

Dom Potier Cava Brut Rosé er selvskrevn som en festlig aperitif, men vi kan varmt anbefale at prøve den til eksempelvis paella, til en fiske– eller skaldyrssuppe med middelhavstemperament eller til en mad med røget laks.

Serveres lidt køligere end anden rosévin; 6-8° synes passende.

Detaljer om vinen

Pris: kr. 70 inkl. moms

Land: spanien

Vintype: mousserende

Druesort: Garnacha & Pinot noir

Region: Catalonien

© 2020 Nordjysk Vinhandel | Designed by structur