Alegre – Late Bottled Vintage Port 2013

Pris: kr. 123 Inkl. moms

Denne ufiltrede LBV portvin er en tæt, frugtig og kraftig portvin, der via forlænget fadlagring ift. vintage port er mere afrundet end vintage port.

Stilen er den samme som vintage, men holdt i en lidt lettere – og mere budgetvenlig – stil, der dog stadig kan lagres længe, hvis man ønsker det.

Alegre er et portvinsmærke ejet af familien Mansilha Branco, der ejer Quinta do Portal. De har gennem generationer ejet vinmarker ved Pinhão, i hjertet af Cima Corgo, hvor de har solgt druer og vin til de kendte huse. Kort efter Portugals indtræden i EF/EU, hvor det blev tilladt at lagre og sælge i Dourodalen (frem for den demarkerede zone i Vila Nova de Gaia), kom Portal med på vognen og startede selv med produktionen af bordvine og portvine under kyndig ledelse af Paulo Coutinho.

Duft og smag har en kerne af mørk, sødmefuld frugt med hyldebær, brombær, solbær, viol og skiffermineraler. Intensiteten er stor i denne tætte vin, men via 4 års fadlagring er tanninerne flot afrundede.

Nydes til lette chokoladedesserter, til kraftige, blå oste og risalamande, når årstiden er til det. Vi anbefaler rummelige hvidvinsglas og en serveringstemperatur omkring de 15-18°.

I åben tilstand holder vinen sig i sin ungdom frisk 2-4 uger efter åbning; længst opbevaret køligt, mens holdbarheden efter åbning i fuldmoden tilstand er noget mindre.

Med tiden vil denne ufiltrerede portvin smide bundfald, hvorfor vi anbefaler at dekantere vinen, hvis den gemmes 3-4 år eller mere.

I denne velkomponerede LBV er der koncentration og balance, så man kan henlægge vinen op til 10-15 år i en god kælder.

Detaljer om vinen

Pris: kr. 123 inkl. moms

Land: portugal

Vintype: portvin

Druesort: -

Region: Cima Corgo

© 2020 Nordjysk Vinhandel | Designed by structur